Khimki bez problema protiv Olimpije

Khimki bez problema protiv Olimpije

Midhat Šljivak

Košarkaši ruskog Khimkija savladali su u 4. kolu grupe A Eurolige ekipu Union Olimpije rezultatom 75:65.

Olimpija je odlično odigrala prvih 15 minuta utakmice. Nakon prve dionice Olimpija je imala poen prednosti 19:18, a u igri su bili sve do rezultata 24:24 kada Khimki serijom od 11:0 odlazi na prvu zanačajniju prednost. Na poluvremenu je Khimki imao plus 10, 43:33.

U nastavku je Khimki mirno održavao prednost. Istina, Olimpija je u nekoliko navrata uspjevala spustiti prednost na šest razlike u posljednjoj četvrtini, no na kraju su domaći košarkaši došli do sigurne pobjede.

Vitaly Frizdon je predvodio domaće sa 20 poena, Kelvin Rivers je dodao 16 poena. Aaron Baynes je kod Olimpije bio fantastičan sa 27 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.