Khimki bez Shveda barem mjesec dana
Khimki je skupo platio gostujuću pobjedu u Kaunasu nad Žalgirisom budući da je najbolji košarkaš ruske ekipe slomio prst i neće moći igrati barem narednih mjesec dana.

Na utakmici protiv Žalgirisa došlo je do loma prsta

Khimki bez Shveda barem mjesec dana

Košarkaši Khimkija u posljednjem su kolu Eurolige slavili na teškom gostovanju u Kaunasu protiv Žalgirisa, no tu su pobjedu platili jako skupo.

Najbolji košarkaš i ujedno najplaćeniji igrač Eurolige Alexey Shved na tom susretu je slomio prst i pred njim je pauza od barem mjesec dana javili su iz liječničke službe kluba iz moskovske regije. Khimki je nakon lošeg starta povezao nekoliko pobjeda i ova ozljeda im dolazi u zao čas.

Shved je jedan od najboljih strijelaca Eurolige a prvi je igrač u ovoj euroligaškoj sezoni koji je u dva kola za redom uspio ponijeti epitet MVP-a kola. Shved je ujedno i prvi strijelac elitnog europskog takmičenja s prosjekom višim od 25 poena po utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi