Khimki i Charleroi izborili Euroligu

Khimki i Charleroi izborili Euroligu

Završene su kvalifikacije za Euroligu. Učesnici grupne faze su Khimki, sasvim očekivano, i Charleroi, koji je napravio veliko iznenađenje izbacivši favorizovanu Albu iz Berlina.

Khimki je i u drugoj utakmici bio bolji od Le Mansa sa 87:66 i tako drugu sezonu uzastupno osigurao plasman u grupnu fazu Eurolige. U redovima Khimkija najbolji su bili Tomas Kelati sa 17  i Keith Langford sa 16 poena, dok su kod Le Mansa Ryvon Covile i Alain Koffi ubacili po 15 poena.

Charleroi je nakon pobjede na svom parketu uspio odigrati nerješeno u Berlinu protiv Albe (70:70) i tako osigurati plasman u grupnu fazu. Brian Greene je sa 17 poena najzaslužniji za veliki uspjeh belgijskog prvaka, a Chris Hill je sa 14 poena i 7 skokova također bio na svom nivou. Kod Albe je prvo ime bio Derrick Allen sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.