Khimki korak od Eurolige

Khimki korak od Eurolige

Khimki se nakon sinoćne pobjede u gostima kod Le Mansa nalazi korak od plasmana u grupnu fazu Eurolige, dok će odluka između Charleroija i Albe pasti tek u revanš meču u Berlinu.

Khimki je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu i pobjedom kod Le Mansa (70:56) došao samo korak od drugog uzastopnog plasmana u Euroligu. Pojačana momčad Sergija Scariola odigrala je vrlo dobro, a na visokom nivou su meč odigrali Keith Langford i Tomas Kelati, koji su postigli po 19 poena, te Zoran Planinić, koji je upisao 14 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

U redovima Le Mansa su trojica igrača utakmicu završila sa dvocifrenim učinkom, a sva trojica (Charles Kahoudi, Antoine Diot i Alain Koffi) postigla su po deset poena. Utakmica je riješena u trećem periodu kojeg je ruski sastav dobio rezultatom 17:8.

U drugoj utakmici je bilo dosta neizvjesnije. Charleroi je slavio protiv Albe na svom parketu sa 81:77, ali nije to neka razlika s kojom će mirno putovati na teško gostovanje u Berlin. Demond Mallet je odigrao briljantnu partiju, ubacio je 26 poena uz šut iz igre 9/10. Kod Albe su najbolji bili Allen Derrick sa 20 i Julius Jenkins sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti