Khimki otpustio Bartzokasa
Bartzokas ni ove sezone s Khimkijem kao ni prošle s Barcelonom nije uspio napraviti iskorak.

Novi trener kluba iz Podmoskovlja Rimas Kurtinaitis

Khimki otpustio Bartzokasa

Georgios Bartzokas više nije trener Euroligaša Khimkija iz moskovske regije. Klub je to potvrdio jutros istovremeno objavivši i ime novog trenera.

Na klupu ekipe iz Podmoskovlja zasjest će Litvanac Rimas Kurtinaitis koji je u prošlosti već uspješno obnašao trenersku dužnost u Khimkiju. Najveće uspjehe Bartzokas ostvario je s Olympiacosom u periodu od 2012 do 2014 godine kada je uspio osvojiti i grčko prvenstvo i Euroligu.

Ovaj Grk sjedio je još na klupama Barcelone koju je vodio prošle sezone te Lokomotiv Kubana a vodio je i nekoliko grčkih klubova. Bartzokas Khimki ostavlja na scoreu od sedam pobjeda i dvanaest poraza na 13-tom mjesu euroligaške ljestvice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi