Khimki se kockao, ali ipak pobijedio Reala

Khimki se kockao, ali ipak pobijedio Reala

Midhat Šljivak

Košarkaši Khimkija savladali su večeras na svom parketu Real Madrid 86:85  u susretu 2. kola grupe A Eurolige.

Khimki je bolje otvorio utakmicu i nakon deset minuta su imali veoma dobrih sedam poena prednosti 25:18, da bi u drugoj četvrtini u jednom momentu imali i 12 razlike 40:28, no Real je u završnici ipak uspio smanjiti ponovo zaostatak na samo sedam razlike 42:35.

Domaći tim je i u trećoj četvrtini igrao veoma dobro. Konstantno su povećavali svoju prednost koja je iznosila u jednom trenutku i 18 poena prednosti 69:51. Nakon 30 minuta igre Khimki je imao prednost od 14 razlike 69:55.

Real je zaigrao fantastično u posljednjoj dionici. Uspjeli su okrenuti utakmicu, te čak i povesti 74:73. Ipak, Khimki je u finišu ponovo bolji, pa su uspjeli preuzeti konce igre u svoju korist, te u neizvesnoj završnici stići do pobjede, iako je Rudy Fernandez promašio šut za pobjedu.

Krešimir Lončar je u pobjedničkom timu ubacio 16 poena, Paul Davis je dodao 15, dok su kod Reala Felipe Reyes i Rudy Fernandez ubacili po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije