Khimky siguran protiv Fenerbahčea

Euroliga

Khimky siguran protiv Fenerbahčea

Midhat Šljivak

Košarkaši ruskog Khimkya savladali su večeras na svom parketu ekipu Fenerbahčea rezultatom 99:76 u susretu 12. kola Top 16 faze Eurolige.

Gosti iz Istanbula su odlično ušli u utakmicu. Stvorili su 10 poena razlike na četiri minute do kraja prve četvrtine 19:9, ali je Khimky sjajnom igrom u završnici ove dionice došao do samo minus jedan na kraju četvrtine 23:22. Khimky je dominirao u drugoj dionici. Bez problema su ovaj dio igre dobili 27:14, te su na odmor otišli sa veoma dobrih 12 poena prednosti 49:37.

Fenerbahče se vratio u igru u trećoj dionici. Odigrali su odlično šest minuta u ovom dijelu igre, a  poenima Kaye Pekera sa linije slobodnih bacanja došli su do samo minus jedan 59:58. Međutim, ponovo je uslijedio pad u igri Fenera. Iskoristio je to Khimky, te je stvorio prednost od devet razlike na ulazu u posljednjih 10 minuta utakmice, 70:61.

Khimky je igrao mnogo bolje u posljednjoj četvrtini. Do sredine igre u ovoj četvrtini su stvorili 16 poena prednosti 86:70, a do kraja su povećali prednost na velikih 23 poena prednosti.

Petteri Koponen je ubacio 23 poena u pobjedničkom sastavu, dok je Bo McCalebb ubacio 18 poena za goste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije