Khimkyju sigurna pobjeda nad Cantuom

Khimkyju sigurna pobjeda nad Cantuom

M. Šljivak
Teme:

Utakmicom Khimky - Cantu otvoreno je osmo kolo Eurolige, a domaći tim je slavio sigurnu pobjedu rezultatom 77:53.

Prva četvrtina donijela je izjednačenu košarku. Khimky je međutim vodio većim dijelom prve dionice, no Cantu je ipak na mali odmor otišao sa poenom prednosti 24:23. U drugom perodu na parketu je postojao samo Khimky. Dozvolili su italijanskom predstavniku samo sedam poena u ovom dijelu igre, te su na poluvrijeme otišli sa 13 poena prednosti 44:31.

I u nastavku susreta bolje igra Khimkyja. Prednost su dodatno povećali na 19 razlike nakon tri četvrtine igre 62:43. Posljednja dionica poslužila je samo za dodatno razbijanje Cantua koji ispraćen kući sa minusom od 24 poena.

Zoran Planinić i Paul Davis su predvodili Khimky sa po 14 poena, dok je kod Cantua Manuchar Markoishvili ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.