Kidd: Ne pomišljam još na mirovinu

Kidd: Ne pomišljam još na mirovinu

Iako ima 38 godina playmaker Dallasa Jason Kidd još ne pomišlja na odlazak u košarkašku mirovinu.

"Ne, ne povlačim se. Previše dobro se zabavljam na terenu, a imam i račune koje moram plaćati. Imam ugovor na još godinu dana. Vidjećemo šta će se dešavati poslije toga. Ali, ne, nemam nikakvih planova što se penzije tiče", kaže Kidd koji će sljedeće sezone zaraditi 8.5 miliona dolara. 

Jason Kidd je NBA karijeru počeo 1992. godine kada ga je Dallas izabrao kao drugi pick na draftu, nakon toga je igrao za Phoenix, te New Jersey kojeg je odveo u NBA finale, a zatim se ponovo obreo u Dallasu s kojim trenutno igra finale Zapada protiv Oklahome. 

Jedini je NBA igrač koji je u karijeri upisao preko 7.000 asistencija, 7.000 skokova i 2.000 ukradenih lopti. Do sada je u karijeri zabilježio ukupno 11.578 asistencija, 8.204 skoka, te 2.447 ukradenih lopti. Uz Oscara Robertsona i Michaela Jordana je jedini igrač sa preko 100 triple doublova u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti