Kikanović i Monaco u finalu

Play-off za prvaka Francuske

Kikanović i Monaco u finalu

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Elmedin Kikanović s Monacom se plasirao u finale play-offa za prvaka Francuske.

Monaco je ima 2:1 prednost do večerašnjeg meča u Limogesu, a nakon 94:83 pobjede tim iz Kneževine je izborio finale.

Limoges je imao 14:7 u prvoj dionici, a na poluvremenu je bilo 50:39. Međutim, sredinom treće četvrtine gosti su počeli da preuzimaju stvari u svoje ruke.

Monaco je u nastavku u potpunosti nadigrao rivala, u zadnjoj četvrtini je došao i do dvocifrene prednosti, a na kraju i pobjede s kojom je izborio finale doigravanja.

Sy je s 18 poena predvodio Monaco, 15 je dodao Robinson, a 14 Lacombe. Naš Kikanović je ubacio 9 poena uz tri skoka. Kod Limogesa po 13 poena su ubacili Howard i Bottle, odnosno 12 Gibson, a po 11 Mr. Jaiteh i Conklin.

Monaco u finalu čeka pobjednika duela Strasbourg - Le Mans, a tamo je 2:2 poslije četiri meča. Odlučujući se igra sutra u Strasbourgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi