Kikanović odveo Monaco do pobjede
Centar reprezentacije Bosne i Hercegovine već godinama igra na visokom nivou, a u Monacu za sada pruža najbolje partije karijere (Foto: EPA)

Ubacio 20 poena

Kikanović odveo Monaco do pobjede

M. Šljivak

Elmedin Kikanović vodio je ekipu Monaca do pobjede u prvenstvu Francuske.

Centar reprezentacije Bosne i Hercegovine ubacio je 20 poena i upisao je osam skokova za 25 minuta u pobjedi nad Chalons-Reimsom (83:59) u 6. kolu LNB lige.

Do treće pobjede u sezoni Monaco je došao zahvaljujući odličnoj igri u trećoj dionici. Ovaj dio meča Kneževi su dobili 21:5 i napravili su ključnu prednost u utakmici.

Preostalo im je na kraju da u posljednjoj dionici mirno završe meč, što su i uradili, te su došli do pobjede u ovom duelu.

Uz fantastičnog Kikanovića dvocifreni u redovima Monaca bili su još Lacombe (19p) i Hummer (14p).

Kod gostiju Baron je ubacio 13, a Ebanks 12 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije