Kikanović ponovo odličan, Monaco razbio Chalon

16 poena bh. centra

Kikanović ponovo odličan, Monaco razbio Chalon

Midhat Šljivak

Košarkaši Monaca pobijedili su Chalon 87:57 u susretu 11. kola francuskog košarkaškog prvenstva (LNB).

Lagano je Monaco došao do osme pobjede u sezoni. Chalon nije bio previše ozbiljan rival, iako su gosti meč otvorili dobro i poveli su sa 11:6.

Međutim, do kraja prve dionice domaći tim je okrenuo rezultat. Imali su plus osam nakon deset minuta igre (21:13), a na poluvrijeme su otišli sa deset razlike, 38:28.

Nastavak donosi potpunu dominacija Monaca. Prednost se povećavala iz napada u napad, a na kraju su domaći košarkaši upisali pobjedu od 30 poena razlike.

Elmedin Kikanović je za 23 minute na parketu ubacio 16 poena, a efikasniji od njega samo je bio Gerald Robinson sa 21 poenom.

Kod Chalona Mikael Gelabale je ubacio 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti