Kikanović: U Sarajevo dolazimo po pobjedu
Standardan u Zvezdi: Elmedin Kikanović

Centar Zvezde za SportSport.ba

Kikanović: U Sarajevo dolazimo po pobjedu

Reprezentativni centar Bosne i Hercegovine i beogradske Crvene zvezde Elmedin Kikanović u petak će se naći u Sarajevu gdje beogradska momčad gostuje Bosna ASA BH Telecomu u okviru 20. kola regionalne košarkaške NLB lige.

Mladi Tuzlak ove je sezone standardan u prvoj postavi ekipe koju sa klupe vodi proslavljeni stručnjak Svetislav Pešić, a Zvezda se nametnula kao jedan od favorita regionalnog takmičenja.

SportSport.ba: Sa Zvezdom igraš na dva fronta: NLB liga i ULEB-ov EuroCup. Kako bi ocijenio dosadašnji dio sezone?

-    Svojom igrom u posljednje vrijeme i nisam nešto naročito zadovoljan. Ekipa igra dobro cijele sezone, ali smo zapali u malu rezultatsku krizu i imamo dva poraza u nizu. Cibona nas je dobila u 19. kolu regionalne lige, a u utorak navečer smo poraženi i u EuroCupu od Pamese.

SportSport.ba: Protiv Pamese ste imali rezultatsku prednost tokom većeg dijela susreta, ali ste pali u završnici.

-    Imam osjećaj kao da smo ostali bez snage, ali i koncentracije u drugom poluvremenu, što je Pamesa znala iskorisiti jer se radi o jednoj veoma kvalitetnoj ekipi. Stao nas je šut u drugom dijelu igre, a Španci su pogađali iz svih pozicija.

SportSport.ba: U petak navečer slijedi gostovanje u Sarajevu kod Bosna ASA BH Telecoma. Može li Zvezda do pobjede?

-    Bosna ima odličnu ekipu na okupu. Dolaskom Vlade Vukoičića, koji je vrhunski trener, Sarajlije su dobile mnogo. Osim toga, Skenderija je jedno od najtežih gostovanja u kompletnom kalendaru regionalnog takmičenja i sigurno će biti teško, ali mi jednostavno moramo pobijediti, želimo li ostati u utrci za plasman na završni turnir NLB lige.

SportSport.ba: Jesi li upoznat sa igrom Bosne ove sezone?

-    Naravno. Pratim sva dešavanja u bh. košarci, a Bosna osim toga igra u regionalnoj ligi pa sam upoznat sa svime. Dolaskom tako kvalitetnog centra kakav je bez ikakve sumnje Elvir Ovčina, Bosna je dobila pojačanje tamo gdje je bila najtanja, pod košem. Tu su još moj kolega iz reprezentacije BiH Goran Ikonić koji je jedan od najboljih šutera u regionu, a svakako bih izdvojio i Ivana Ivanovića kao veoma kvalitetnog košarkaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.