Kikanović vodio Albu do trofeja

Berlincima Kup

Kikanović vodio Albu do trofeja

E. Škorić

Košarkaši Albe osvojili su Kup Njemačke nakon što su u finalu pobijedili Bayern sa 67:65.

Dva najbolja njemačka kluba odmjerili su snage u finalnom meču, a na kraju je Alba u neizvjesnih 40 minuta ostvarila tijesnu pobjedu.

Susret je donio mali broj poena. Prva dionica je pripala Albi (13:11), da bi Bayern u drugoj nadigrao Berlince, pa je na poluvremenu vodio 34:25.

Bayern je ubacio samo devet poena u trećoj dionici, pa se Alba u potpunosti vratila, te na kraju došla do velike pobjede.

Bh. košarkaš Elmedin Kikanović vodio je Albu d pobjede sa 19 poena, dok je Taylor dodao 18 poena. U timu Bayerna B. Taylor je ubacio 14, a Savanović 13 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti