Kikanović: Zvezda može do NLB finala
U prvom susretu, u četvrtak, 16. Aprila Kikanovićava Zvezda udara na Partizan, najvećeg favorita za osvajanje NLB prstena

Optimizam pred odlučujuće utakmice u regiji

Kikanović: Zvezda može do NLB finala

Iako je za bh. predstavnike već odavno zaršeno, takmičenje u regionalnoj košarkaškoj ligi za petnaestak dana ulazi u svoj najuzbudljiviji dio. Naših klubova očekivano nema među četiri najbolja, ali BiH će imati svoje predstavnike na terenu, a onda od kojeg se može i ponajviše očekuje je Elvedin Kikanović, igrač beogradske Crvene zvezde.

Elmedin Kikanović jedan od najtelentovanijih igrača u Bosni i Hercegovini za SportSport.ba govori o svojim igrama u Crvenoj Zvezdi i o NLB ligi ove sezone.
 
U zadnjem kolu NLB lige ste nesretno izgubili u Podgorici od ekipe Budućnosti i tako drugo mjesto prepustili ekipi Cibone. Da li ste zadovoljni ucinkom u NLB ligi ove sezone?
 
Svakako da bi bilo ljepše da smo pobjedili i trijumfalno završili regularni dio sezone u NLB ligi. Izgubili smo pomalo nesretno iako smo konrolisali rezultat i imali čak i 15 poena prednosti.  Gledano u cjelini mislim da smo odigrali jednu dosta dobru sezonu u regionalnoj ligi, skoro cijelu sezonu smo držali drugo mjesto i mislim da svi u klubu mozemo biti zadovoljni.
 
U polufinalu ćete se sastati sa ekipom Partizana, misliš li da tvoja ekipa može pobijediti Partizan i plasirati se u finale i dali ove sezone možete osvojiti titulu?
 
Put do titule je jasan. Ukoliko želimo osvojiti trofej moramo pobijediti Partizan koji ove sezone igra fenomenalno. Ipak igra se jedna utakmica i sve je moguće. Vjerujem u naš trijumf i prolazak u finale.
 
Da li si zadovoljan svojim igrama u Zvezdi ove sezone i dali si zadovoljan minutažom koju ti daje Svetislav Pešić?

 
U principu mogu biti zadovoljan, iako ima dosta segmenata u kojima bih volio da popravim svoju igru. Ovo mi je druga godina u Zvezdi, novo iskustvo, dosta jakih utakmica, vrhunski ,iskusni i prekaljeni stručnjak na klupi, optimalni uslovi za rad su neke od karakteristika sezone kojom sam vrlo zadovoljan.
 
Može li se reprezentacija BIH plasirati na EP sljedeće godine i misliš li da ce Ratko Varda, Zlatko Jovanović i Hasan Rizvić zaigrati za BIH u predstojećim kvalifikacijama?
 
Svi vjerujemo da možemo dalje. U kontaktu sam sa reprezentativcima i nadam se da ćemo svi biti na okupu spremni da vratimo našu reprezentaciju tamo gdje joj je i mjesto. Što se tiče spomenutih igrača u kontaktu sam sa Jovanovićem i za njega pouzdano znam da silno želi obući bh.dres.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.