King James spasio Miami i ostvario triple-double

Sjajni James vodio Miami do trijumfa

King James spasio Miami i ostvario triple-double

Miami je sinoć u okviru finala Istoka na svom terenu u prvoj utakmici serije ubilježio tešku pobjedu protiv Pacersa rezultatom 103:102. 

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri dvije ekipe. Susret je nešto bolje otvorio Miami koji je imao vodstvo tokom cijelog prvog perioda. Prvih 12 minuta završeno je vodstvom ekipe sa Floride rezultatom 22:21. 

U drugoj četvrtini bolji su gosti. Indiana je ovaj dio susreta riješila u svoju korist rezultatom 21:15, pa je ekipa Franka Voegla na odmor otišla sa pet poena viška. 

Ništa se nije promijenilo u American Airlines Areni ni tokom drugog poluvremena. Nijedna ekipa nije mogla da prelomi utakmicu u svoju korist, a Pacersi su u posljednjih 12 minuta ušli sa jednim poenom viška. 

U odlučujućoj četvrtini sjajna utakmica. Miami je uspio preokrenuti, pa je aktuelni prvak 17 sekundi prije kraja imao plus tri. Ipak Paul George je na isteku vremena pogodio trojku koja je ovaj susret odvela u produžetak. 

U produžetku ista slika na terenu, ali je ovaj put meč loptu imala Indiana. Da Pacersi ne dođu do trijumfa pobrinuo se LeBron James koji je postigao poene sa zvukom sirene i tako donio Miamiju trijumf rezultatom 103:102. 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je upravo James sa 30 poena, deset i deset asistencija. Triple-double za junaka Miamija. Dwyane Wade je dodao 19 poena. Kod gostiju 27 poena ubacio je Paul George, dok je 26 dodao David West. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.