King James sredio Knickse

Novi poraz Knicksa

King James sredio Knickse

Midhat Šljivak

Košarkaši Miami Heata savladali su večeras na svom parketu ekipu New York Knicksa rezultatom 102:91.

Iako do pobjede nisu došli nimalo lako, trijumf aktuelnih prvaka je itekako očekivan. Knicksi su odigrali dobro u uvodu utakmice, a nakon 12 minuta igre su imali poen prednosti 26:25. 

Oba tima su imala svoje periode igre. Kod Knicksa je nezaustavljiv bio JR Smith, dok je na drugoj strani LeBron James maltretirao Knickse u American Airlines Areni. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom tima iz New Yorka od dva razlike 50:48.

Ipak, u nastavku susreta Miami je pružio bolju igru. James je pravio razliku na terenu, a Knicksi su u trećoj dionici potpuno zaazali. Ubacili su samo 14 poena, pa je Miami u posljednju četvrtinu ušao sa devet poena prednosti 73:64.

Iako su Knicksi u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili vodstvo Heata, nisu uspjeli doći do eventualne pobjede, pa je Miami na kraju zasluženo slavio.

LeBron James je za Heat ubacio 38 poena u ovom susretu, dok je kod gostiju iz New Yorka JR Smith ubacio 32 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.