Kingsi otpustili trenera

Kingsi otpustili trenera

Midhat Šljivak

Sacramento Kingsi uručili su danas otkaz treneru Paulu Westphalu.


Uprava tima iz glavnog grada Kalifornije nezadovoljna je startom sezone u kojem su upisali samo dvije pobjede uz pet poraza odlučila je raskinuti ugovor sa Westphalom koji je na klupi Kingsa od 2009. godine.

"Želimo da zahvalimo Paulu na svemu što je učinio. Međutim nismo zadovoljni učinkom kipe, te se nešto moralo promijeniti", rekao je predsjednik košarkaških operacije Kingsa Jeff Petry.

"Zahvaljujem se svima iz ekipe Sacramenta, a posebno igračima koji su dali sve od sebe kako bi napravili dobar rezultat", rekao je Westphal nakon saznanja da više nije na klupi Kraljeva.

Westphal je za dvije godine na klupi Kingsa ostvario 51 pobjedu uz 120 poraza, a u večerašnjoj utakmici protiv Milwaukee Bucksa tim će sa klupe predvoditi dosadašnji pomoćnik Keith Smart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti