Kingsi prejaki za Nuggetse, solidno izdanje Nurkića
Foto: ESPN

NBA liga

Kingsi prejaki za Nuggetse, solidno izdanje Nurkića

Edmir Škorić

Denver Nuggetsi nisu uspjeli da upišu drugi trijumf u NBA sezoni pošto su na sovm parketu poraženi od Sacramento Kingsa rezultatom 110:105.

Očekivano, u Pepsi Centru u Denveru odigrana je efikasna utakmica, napadačka košarka priredila je spektakl. Nuggetsi su bili blizu da upišu drugu pobjedu, no Kingsi su bili nešto bolji.

Osim 3:2 vodstva na početku, Nuggetsi su do kraja prve dionice jurili prednost gostiju. Kingsi su poveli 5:3, ali je domaća ekipa u finišu prve dionice konačno po drugi put povela na utakmici (22:19).

U drugoj četvrtini nekoliko preokreta, da bi potom gosti iz Sacramenta preuzeli incijativu na parketu, a na odmoru su vodili sa 51:46.

Poveli su sa sedam razlike na početku treće dionice, ali sredinom iste Nuggetsi dolaze do 69:67 vodstva. U par navrata su domaći igrači vodili. ali je opet bio u zaostatku na kraju dionice (77:79). 

Sjajni Darren Collison i Rudy Gay su u finišu iskoristili slobodna bacanja i nisu dozvolili Nuggetsima eventualni preokret ili produžetke.

Iako je DeMarcus Cousins taj oko kojeg se sve vrti u Kingsima, Darren Collison je ovu noć briljirao sa 21 poenom i šest asistencija. Cousins je ubacio 19 poena uz pet skokova. Rudy Gay i Carl Landy su meč okončali sa po 14 poena.

Naš centar Jusuf Nurkić odigrao je osam minuta za Denver, te je ubacio tri poena uz pet skokova i jednu blokadu i tri izgubljene lopte. U njegovom timu najefikasniji je bio JaVale McGee sa 16 poena, koliko je ubacio i Arron Affalo.

Denver Nuggets - Sacramento Kings 105:110 (Arron Affalo 16p, JaVale McGee 16/ Collison 21p, Cousins 19p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti