Kirilenko bira između tri NBA kluba

Kirilenko bira između tri NBA kluba

Midhat Šljivak

Najbolji ruski košarkaš Andrei Kirilenko vratiće se naredne sezone u najjaču košarkašku ligu svijeta NBA, nakon što je godinu dana proveo igrajući za ekipu CSKA iz Moskve.

Kirilenko je CSKA predvodio prošle sezone do titule prvaka Rusije i regionalne Baltičke lige, no do titule u Euroligi sa CSKA nije došao, jer im se u finalu ispriječio Olympiacos.

Andrei je u prvom trenutku najavio kako želi ostati u dresu Armejaca, no zvo NBA lige je bio jači, te će od naredne sezone popularni AK47 zaigrati ponovo među najboljim košarkašima svijeta.

Rus na stolu ima ponude tri tima. Prvi su interes za Kirilenka potvrdili Golden State Warriorsi, da bi potom se u igru uključili i Brooklyn Netsi i Minnesota Tomberwolvesi.

Najmanje šanse za potpisivanje daju se daju Warriorsima, dok su Minnesota i Brooklyn sa podjednakim šansama za potpis Kirilenka. U Minnesotu je već stigao Kirilenkov saigrač iz CSKA i ruske reprezentacije Alex Shved, a sa druge strane vlasnik Netsa je Rus Mikhail Prokhorov, koji je izjavio kako neće štedjeti novca kako bi vidio Kirilenka u dresu tima iz Brooklyna.

Konačnu odluku gdje će igrati naredne sezone Kirilenko će donijeti u narednih nekoliko dana, a u dosadašnjoj desetogodišnjoj NBA karijeri igrao je za Utah Jazz sa prosjekom od 12 poena u prosjeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.