Kirilenko zvanično u Minnesoti

Kirilenko zvanično u Minnesoti

Midhat Šljivak

Ruski košarkaš Andrei Kirilenko potpisao je danas ugovor sa ekipom Minnesota Timberwolvesa.

Kirilenko će se tako nakon sezone provedene u moskovskom CSKA vratiti u NBA ligu gdje je nastupao prethodnih deset sezona u dresu Utah Jazza. Popularni AK47 će se u dresu Minnesote pridružiti još jednom ruskom reprezentativcu Alexu Shvedu koji je prije nekoliko dana također potpisao ugovor sa ovim timom.

U još nekoliko zanimljivih potpisa svakako treba izdvojiti da je francuski centar Ronny Turiaf potpisao ugovor sa Los Angeles Clippersima, dok je hicago potpisao centra Nazra Mohmmeda.

U trejdu tri tima koji je obavljen danas, New Orleans Hornetsi su od Phoenixa dobili centra Robina Lopeza i krilo Hakima Warricka, dok su u suprotnom smijeru otišli Jerome Dyson i Brad Miller. Također, u ovom trejdu su učestvovali i Minnesota Timberwolvesi koji su poslali Wesleya Johnsona u Pohoenix u zamjenu za draft pikove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.