KK Bosna bez borbe na Final-four
Prošle sezone Bosna je bila bolja od Slavije

Slavija odustala od takmičenja u Kupu BiH

KK Bosna bez borbe na Final-four

KK Bosna ASA BHT bez borbe se plasirala na finalni turnir Kupa BiH. Slavija iz Istočnog Sarajeva, protivnik ekipe «studenata» u četvrtfinalu, predala je meč čime je Bosna postala posljednji učesnik predstojećeg Final-foura.

Podsjetimo, u završnicu našeg najmasovnijeg takmičenja su se još ranije plasirali Zrinjski HTM i Široki Eronet koji su nadigrali Borac Nektar, odnosno Igokeu Partizan, dok je prije dva dana to pošlo za rukom igračima Sloboda Dite koji su u Trebinju nadigrali domaći SL IAT Leotar.
Domaćin završnog turnira Kupa BiH biće određen naknadno, nakon što čelnici Košarkaškog saveza BiH razmotre pristigle prijave.
Naslov pobjednika Kupa BiH brani Široki Eronet koji je u prošlogodišnjem finalu, odigranom u Sarajevu, slavio protiv Borac Nektara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.