KK Bosna bolja od Hercegovca

Košarkaško prvenstvo BiH

KK Bosna bolja od Hercegovca

Midhat Šljivak

Košarkaši sarajevske Bosne upisali su drugi ovosezonski trijumf u Ligi 13. Studenti su večeras u Skenderiji savladali ekipu Hercegovca rezultatom 81:61.

Pobjeda Bosne niti u jednom trenutko nije dolazila u pitanje. Prvih deset minuta završeno je vodstvom Studenata 18:14, da bi na poluvrijeme otišli sa pet koševa prednosti 39:34.

Treća četvrtina presudila je u ovom susretu. Bosnini košarkaši ovaj period igre dobijaju sa 23:13, te u posljednjih deset minuta ulaze sa vodstvom 62:47. I posljednju dionicu susreta domaći košarkaši rješavaju u svoju korist 19:14, za konačnih +20.

Najefikasniji kod Bosne ponovo je bio Dženan Rahimić sa 23 poena i 10 skokova, Čamdžić i Demić su dodali po 14 dok je kod gostiju Gajović bio najbolji sa 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti