KK Bosna odlazi u Mađarsku

40. Nemzetkozi Kosarlabda Gocsej kup

KK Bosna odlazi u Mađarsku

KK Bosna ASA BH Telecom sutra će putovati u Mađarsku gdje će Studenti igrati na turniru zajedno sa ekipama iz Rumunije i Poljske.

Turnir u Mađarskoj za Bosnu će biti zagrijavanje za utakmice do sada najzanimljivijeg turnira “Mirza Delibašić” (27. – 29.09.) na kojem će u domaćina učestvovati i tri prošlosezonska učesnika Eurolige - Fenerbahce, Panionios, te Cibona.

Bosna u Mađarsku putuje u srijedu u jutarnjim satima, a prvi susret igraće u četvrtak navečer od 20 sati sa ekipom Szolnoki Olaj. Dan kasnije, od 19 sati Sudenti igraju sa BC Kormend, a u subotu sa Rumunima BC Tirgu Mures od 16.15. U nedjelju će se igrati utakmice koje će odrediti konačan plasman.

Učesnici turnira:

Grupa A
Mosir Krosno (POL)
Falco-Szova KC Szombathely
Soproni KC   
Zalakeramia ZTE KK   

Grupa B
Bosna ASA BHT
BC Tirgu Mures
BC Kormend
Szolnoki Olaj

Juniori Bosne odlični u Cazinu

Proteklog vikenda mladi igrači KK Bosna igrali su i osvojili juniorski košarkaški tunir u Cazinu. Budući Studenti predstavili su se u odličnom izdanju, sa čak 27 poena razlike savladali prvaka Hrvatske u ovom uzrastu, ekipu Zadra, te bili bolji i od Pivovarne Laško i domaćina. Epitet MVP-a turnira ponio je igrač Bosne, Muflizović Aldin.

KK Zadar - KK Bosna  65:92
KK Bosna - KK Pivovarna Laško 93:86
KK Cazin - KK Bosna 81:66

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.