KK Bosna skautira u Austriji
Mahalbašić u dresu Austrije na U18 prvenstvu, divizija B (foto: FIBA.com)

Hoće li Sarajevo postati novi Železnik?

KK Bosna skautira u Austriji

Rašid Mahalbašić, devetnaestogodišnji reprezentativac Austije, rođen u slovenačkim Jesenicama mogao bi uskoro pojačati konkurenciju pod košem Studenata.

Plan Studenata da u svoje redove dovedu što više perspektivnih mladih igrača očigledno nije ograničen samo na BiH i naš region, već su Studenti ove godine odlučili tražiti i izvan svog dvorišta. Tako je, prema saznanjima do kojih je stigao SportSport.ba, skautima dobro poznati Rašid Malhabašić vrlo blizu potpisa sa sarajevskim klubom.

Mahalbašić je rođen 1990. godine u Jesenicama, a košarkašku karijeru gradio je u Austriji, čiji je nosio i reprezentativni dres. Mahalbašić je prošlu sezonu odigrao na poziciji 4 i 5 za Worthersee Piraten koji se takmiči u nejakoj austrijskoj A Bundesligi, ali je sa nepunih 19 godina uz dva amerikanca u timu preuzeo ulogu lidera i po susretu postizao nešto više od 13 poena uz 7 skokova za 27 minuta provedenih na parketu. Dobrim partijama u dresu U-18 reprezentacije Austrije, 207cm visoki Malbašić je skrenuo pažnju i selektora seniorske reprezentacije ove države, te zavrijedio poziv u A selekciju koja se i dalje bori u B diviziji košarkaške Evrope.

Iako je teško očekivati da bi mogao biti jedan od nosioca igre prvog tima u narednoj sezoni, talentovani centar pobudio je pažnju sarajevskog kluba koji bi ga, čini se, volio vidjeti u svojim redovima. Admir Bukva, direktor KK Bosna nije želio potvrditi, ali ni demantovati ovu informaciju.

Zainteresovani smo da u Bosnu dovedemo mlade talente i već sada želimo razmišljati o timu za budućnost, kako se više nikada ne bi doveli u nezavidnu poziciju u kakvoj znali biti prije nekih 4-5 godina.” ,rekao je on. “Ne bismo imali ništa protiv da pojačamo konkurenciju mladih igrača pod košem, a uz Klinca na kojeg ozbiljno računamo, igrač Mahalbašićevog kalibra bio bi izvrsno ulaganje za budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti