KK Čapljina u pohodu na vrh tabele
foto: Zdravko Jakiša, ČAportal

Liga 12

KK Čapljina u pohodu na vrh tabele

M. Skaka

Večeras je odigrano 17. kolo  košarkaške Lige 12, a svoj ples kroz elitni razred bh. košarke nastavila je ekipa Čapljine uvjerljivom pobjedom nad Grudama.

Košarkaši Čapljine još jednom su slavili, ovaj put na domaćem terenu pred nekh 400 gledalaca, a pale su Grude sa velikih 87:67. Od početka do kraja susreta pobjednik nije došao u pitanje, pa su se Čapljinci tako na najbolji način vratili na pobjedničke staze nakon poraza u Banjaluci u prošlom kolu i izbili na veliko 2. mjesto na tabeli Lige 12. Prvo ime susreta je Jozo Brkić sa 25 poena, dok je veteran Samir Lerić još jednom pokazao da njegovo vrijeme nije prošlo ubacivši 17 poena.

Na svom terenu slavio je i Zrinjski koji je pobijedio Slobodu sa 74:67 i tako ih preskočio na tabeli te zauzeo 3. poziciju, dok su ovim porazom Tuzlaci pali na 4. mjesto.

Ekipa koja je iz prikrajka očekivala plasman u završnu fazu košarkaškog prvenstva BiH danas nije igrala svoj meč. Borac i Slavija zbog administrtivnih poteškoća doveli su u pitanje nastavak takmičenja i Ligi 12. Za Slaviju koja je posljednja na tabeli to i nije neka velika šteta, dok Banjalučani sa samo tri boda manje od drugoplasirane Čapljine imaju za čime da žale.

Još jedan od ozbiljnih kandidata za plasman u završnicu, KK Hercegovac i danas je trijumfovao. Bilećani su bili bolji od Mladosti iz Mrkonjić grada sa sigurnih 83:69.

Prvoplasirana Igokea na svom terenu nije dopustila iznenađenje, pa je Čelik poražen sa čak 43 poena razlike (97:54).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.