KK Koper Primorska i službeno se povukao iz ABA lige

MZT novi član ABA lige, dok će u ABA 2 banjalučki Borac

KK Koper Primorska i službeno se povukao iz ABA lige · Zvanično

Košarkaški klub Koper Primorska i službeno se povukao iz takmičenja u ABA ligi. 

Dogodilo se to samo nekoliko sati nakon što je klub obavijestio svoje igrače da su slobodni i da se nakon samo 4 godine postojanja gasi. 

Vijest je čelništvu lige putem videopoziva prenio Goran Jagodnik, a novi član ABA lige bit će skopski MZT. Upražnjeno mjesto u ABA 2 ligi će kao što smo i pisali o tome popuniti i novi član bh. košarkaškog prvenstva Borac iz Banjaluke te će BiH nakon Slobode, Širokog i Sparsa dobiti i četvrtog predstavnika u ovom natjecanju. 

Top Komentari

magistar
Cestitke Borcu. Banjalucki sport se dize. Borac je premijerligas u svim sportovima. Samo u zenskoj kosarkaskoj ligi 3 premijerligasa. 3 kluba u regionalnim ligama. 2 premijerligasa u fudbalu. Sampion u rukometu. Evropa u fudbalu, odbojkasi i odbojkasice u vrhu, atletcari, plivaci i vaterpolo prvaci.
3 3
Ante G.
Tuga i zalost... Koji to ozbiljan klub moze da se polovinom septembra kadrovski spremi za visi rang takmicenja, kao sto je recimo sada slucaj sa MZT? Zavrsi se sezona u aprilu, ti vec imas plan za sledecu sezonu, znas koji nivo takmicenja igras i shodno tome planiras budzet, pojacanja, znas koji su ti troskovi putovanja, logistike, itd. Dolazi polovina septembra, 15 dana do pocetka lige, ti prelazis u veci rang, nekom odlukom?! I onda se neko cudi sto se u ovim ligama ispada, upada, raspada... Bez planova, bez ideja, strukture. Ali cijelo drustvo je takvo, sport je samo ogledalo toga.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti