KK Partizan bolji od KK Konstantin

Super liga Srbije

KK Partizan bolji od KK Konstantin

D. Vejo

U okviru trećeg kola Košarkaške lige Srbije, košarkaši Partizana bili su na svom parketu bolji od ekipe Konstantin rezultatom 89:73, po četvrtinama je bilo 21:15, 12:20, 26:14 i 30:24.

Pred prepunom halom Pionir, izabranici Aleeksandra Džikića uspjeli su da slome otpor ekipe Konstantina, nakon čega su meč okrenuli u svoju korist. Crno-bijeli su dobro otvorili utakmicu ali su blagi pad dozvolili u drugoj četvrtini.

Ipak u drugom poluvremenu uspostavljaju dominaciju i tako se vraćaju u meč koji lagano privode kraju i upisuju pobjedu.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je povratnik u klub Novica Veličković koji je uspio da ubaci 17 poena, kod protivnika to je bio Tasić sa 18 datih koševa. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi