KK Promo slavio u prijateljskoj provjeri

Kvalitetnu košarku vidjela je publika

KK Promo slavio u prijateljskoj provjeri

S. Mlaćo

U nedjelju, 23. februara, u Donjem Vakufu KK Promo odigrao je pripremnu utakmicu za nastavak sezone protiv američke amaterske ekipe Top Tour Riders, koja je na turneji u Evropi.

Bila je to prava trening utakmica u kojoj su Momci s Vrbasa s pola snage i bez Džihana i Fazlića, slavili rezultatom 82:76. Oko 400 gledalaca imalo je priliku uživati u mnoštvu atraktivnih poteza igrača obje ekipe, a donjovakufsku publiku posebno je oduševio igrač gostiju Williams koji je postigao 26 poena, kao i izuzetni atleta Brown čija zakucavanja su pozdravljena burnim aplauzima. No, ni domaći momci nisu ostajali dužni. Sjajne asistencije "bez gledanja" i zakucavanja Alkića i Allena u nekoliko navrata su podigli dvoranu na noge. Kontrolna utakmica poslužila je domaćem treneru Kenanu Jugi da razigra neke igrače koji inače imaju malu minutažu.

Već narednog vikenda nastavlja se bh. prvenstvo, a KK Promo gostuje posljednjeplasiranoj Vogošći i sve osim pobjede u toj utakmici bilo bi prvoklasno iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi