KK Slavija bez prava na kiks
Slavija će ugostiti neugodni Vitez Economic

Liga 13 BiH, 22. kolo

KK Slavija bez prava na kiks

Slavija i Vitez Economic večeras će u Istočnom Sarajevu odmjeriti snage u 22. kolu Lige 13 BiH, a riječ je o derbiju začelja.

Vitez je slavio u prvom dijelu sezone sa 114:104 (9. kolo) i pokušaće ponovo ostati neporažen, a dobre igre u posljednjih nekoliko mečeva, pobjede nad Sloboda Ditom i Širokim Eronetom,  izabranicima trenera Nedelja Zelenike daju za pravo da se nadaju trijumfu i u Lukavici.

S druge strane, domaćinu je pobjeda imperativ, a tim koji je na početku sezone konkurisao za plasman u Ligu 8 našao se u nezavidnoj situaciji i učiniće sve kako bi barem izbjegao ispadanje iz društva najboljih.

Parovi 22. kola
Utorak: Slavija - Vitez Economic (18.30 sati), Hercegovac - Grude (19);
Srijeda: Široki Eronet - SL IAT Leotar (18), Posušje - Zrinjski HTM (18), Sloboda Dita - Borac Nektar (19.30).
Slobodni su Igokea Partizan i Mladost.
Još jedan meč igraće se u utorak, a riječ je takođe o timovima koji kroje donji dio tabele. Hercegovac je domaćin Grudama i slično kao i Slavija nema pravo na kiks ukoliko želi i naredne godine biti član Lige 13.
Od mečeva koji su na rasporedu u srijedu treba istaći derbi u «Mejdanu» u kojem će Sloboda Dita ugostiti Borac Nektar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.