Nakon dvije i po godine vraća se Klay Thompson
Foto - EPA

Oporavio se od teških povreda

Nakon dvije i po godine vraća se Klay Thompson

M. Šljivak

Jedan od najboljih šutera NBA lige Klay Thompson (31) večeras se vraća na parket nakon dvije i po godine pauze.

Thompson će biti u timu u duelu protiv Cleveland Cavaliersa i očekuje se da će dobiti određene minute u dresu Golden State Warriorsa.

Posljednji meč u NBA ligi čudesni šuter odigrao je u junu 2019. godine protiv Toronto Raptorsa. U šestoj utakmici finala pokidao je križne ligamente koljena i propustio je kompletnu 2019/2020 sezonu.

U septembru 2020. godine došlo je do nove teške povrede. Thompsonu je stradala Ahilova peta u egzibicionom meču i uslijedila je još jedna duga pauza.

Ipak, Thompson je sada spreman za igru. Večeras se vraća na parket i vidjet ćemo koliko može pomoći Warriorsima u ovoj sezoni. Splash Brothers (Thompson i Curry) ponovo će biti u akciji nakon dugo vremena i sigurno da to NBA fanovi jedva čekaju vidjeti.

Klay Thompson je u NBA ligu stigao kao 11. pik NBA drafta 2014. godine i veoma brzo je stekao status jednog od najboljih šutera.

S Warriorsima je osvojio tri NBA naslova, a u karijeri je na prosjeku na 20 poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi