Kleiza i Teodosić spasili Olympiakos
Linas Kleiza je odigrao sjajnu utakmicu

Prokom namučio Olympiakosa

Kleiza i Teodosić spasili Olympiakos

U posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici Eurolige košarkaši Olympiakosa su daleko teže od očekivanog slavili pobjedu protiv poljskog prvaka Prokoma rezultatom 83:79.

Utakmica koja je prije početka četvrtfinala proglašena za najveći zicer ispostavila se kao najteža i naneizvjesnija. Olympiakos je morao dati više od sto posto svojih mogućnosti da izbore pobjedu

Prokom je odlično otvorio utakmicu i šokirao svih 8.700 gledatelja u dvorani Mira i prijateljstva kada je nakon tri minute igre poveo sa 11:0. Panagiotis Giannakis je pozvao minutu odmora i dobro se izgalamio na svoje igrače, što je dalo rezultata. Crveni su zaigrali bolje i prednost gostiju se pomalo topila. Na kraju pve četvrtine Prokom je vodio samo jedan poena razlike (19:18).

U drugih deset minuta utakmice Prokom se dobro držao i uspio otići na poluvrijeme s prednošću od četiri poena (39:35). Domaći igrači su znali u kom segmentu moraju popraviti svoju igru ako misle doći do pobjede. Skok u prvom poluvremenu nije služio igrače Olymiakosa, ali kada je u drugom poluvremenu skok popravljen rezultat je otišao na stranu domaćina.

Treća četvrtina je bila ključna za pobjedu Olympiakosa. Vanjski šut Teodosića i Kleize je u potpunosti proradio, a Childress i Bourousis su počeli pod obručem hvatati sve više lopti. Treći period igre domaći košarkaši rješavaju u svoju korist (25:15) i u posljednjih deset minuta ulaze sa plus šest (60:54).

Posljednjih deset minuta ponovo je tempo igre diktirao Prokom, uspio je posljednje dvije minute  učiniti mnogo zanimljivim i neizvjesnim, ali im je u ključnim momentima ponestalo snage, odnosno šira klupa Olympiakosa je odnijela pobjedu.

Odličnu utakmicu kod Olympiakosa su odigrali Linas Kleiza sa 26 poena i 6 skokova i Miloš Teodosić sa 21 poenom i 6 asistencija. Josh Childress je dodao 13 poena i 5 skokova, dok je kod Prokoma najbolji bio Quintel Woods sa 23 poena i 11 skokova. Bh. reprezentativac Ratko Varda upisao je 12 poena i 8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti