Klipa: Očekujem pobjedu

Igokea večeras dočekuje Zagreb

Klipa: Očekujem pobjedu

Večerašnja utakmica drugog kola NLB lige protiv Zagreba za KK Igokea je jedna od historijskih. Viceprvaci naše zemlje večeras igraju prvu utakmicu u ovom takmičenju pred svojim navijačima.

Premijera u Ljubljani protiv Olimpije prošla je neuspješno, ali trener Igosa Slobodan Klipa ne tuguje mnogo, jer je i prije te utakmice isticao kako će njegova ekipa biti više orijentirana na domaće utakmice, dok će u gostima igrati po sistemu "ako se šta napravi, dobro je".

„Rekao sam već uoči gostovanja u Ljubljani da mi moramo da pobjeđujemo kod kuće, a na strani šta napravimo. Dakle, jasno je kakva su naša očekivanja od duela sa Zagrebom. Idemo na trijumf i sve ćemo učiniti da do njega i dođemo. Poraz od Olimpije moramo da zaboravimo, jer nas čeka još jedan kvalitetan protivnik kojem se moramo maksimalno posvetiti“, kaže Klipa uoči večerašnje utakmice sa Zagrebom.

Pored toga što Igokea igra prvu domaću utakmicu u regionalnoj ligi, večerašnji duel protiv Mrava će biti i prvi zvanični nastup u novootvorenoj dvorani u Laktašima. Slobodan Klipa vjeruje kako će to biti dodatni motiv njegovim igračima.

„To je dodatni motiv za nas da pobjedimo. Prvi put igramo NLB ligu pred svojim navijačima i normalno je da želimo da ih obradujemo“, kaže Klipa i dodaje da je svjestan od koga njegovom timu prijeti najveća opasnost.

„Zagreb je iskusna ekipa sa nekoliko veoma dobrih pojedinaca. Svakako moramo posebno da motrimo na Damira Mulaomerovića, ali Zagreb je jak kao kolektiv, pa ne bih mnogo pričao o pojedinačnim kvalitetima našeg protivnika“, zaključio je Klipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.