Knežević na klupi KK Slavija
Knežević treći trener tim iz Lukavice u 10 dana

Opet promijenili trenera

Knežević na klupi KK Slavija

Ljubiša Knežević novi je šef stručnog štaba Košarkaškog kluba Slavija. Bolje reći, on je u posljednjih 10 dana treći trener ekipe iz Istočnog Sarajeva.

Nakon što je ostavku podnio Bogdan Stanojević zbog loših rezultata, „vruć krompir“ preuzeo je Mladen Jojić. Međutim, samo se tri dana zadržao u klubu. Sa timom je odradio tri treninga i povukao se sa trenerske pozicije. To je učinio, kako je istakao, jer jer je procijenio da se trenutne mogućnosti ekipe ne podudaraju sa njegovim ambicijama.

Uprava Slavije ponovo se potom uputila u potragu za trenerom i mogući spas našla u Kneževiću. On je posljednjig godina vodio ekipe Varde iz Višegrada, te Bijelog Polja (Crna Gora). Kneževiću ovo neće biti prvi put da je trener Slavije.

Šef „struke“ u klubu koji svoje domaće utakmice igra u Lukavici bio je 2003. godine. Uprava je pred njega postavila cilj da Slaviju spasi od ispadanja iz bh. šampionata, a Knežević je uvjeren da to može i učiniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.