Knicksi bez problema s Bucksima za nastavak sjajne serije

NBA liga

Knicksi bez problema s Bucksima za nastavak sjajne serije

Edmir Škorić

New York Knicksi su u subotu pobijedili Milwaukee Buckse sa 115:94 i tako nastavili sjajnu seriju pobjeda.

Knicksi su uvezali i šestu pobjedu u NBA ligi i tako na najbolji mogući način uzvratili kritičarima i onima koji ih doslovice ismijavaju.

Protiv Bucksa su Knicksi relativno lako doši do pobjede. Samo na otvaranju utakmice su Bucksi imali vodstvo, a tempo u ostaktu utakmice diktirao je domaći sastav. Knicksi su ve nakon prve četvrtine vodili 30:23.

Do poluvremena je skoro utrostručena prednost, pa je na poluvremenu domaća momčad vodila 18  razlike (60:42). Prednost nakon treće četvrtine je iznosila 22 poejna, a u jednom trenutku u četvrtoj dionici Knicksi su vodili 25 koševa razlike. Završeno je s plus 21 (115:94).

Carmelo Anthony je predvodio Knickse sa 23 poena, jednom asistencijom i sedam skokova. Hardaway je ubacio 20 poena, Stoudemire i Smit po 15. Kod gostiju Wolters je bio najbolji sa 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.