Knicksi bolji od Philadelphije u Madisonu

Nakon Heata pali i Sixersi

Knicksi bolji od Philadelphije u Madisonu

New York Knicksi otvorili su novu NBA sezonu pobjedom protiv aktuelnih prvaka Miami Heata. Knicksi su prvake ostavili na minus 20. Večerašnji protivnik bila im je Philadelphia. 

Sixersi su i u ovoj utakmici bili bez svoje najveće zvijezde Andrewa Bynuma. Knicksi bolje otvaraju susret i već na polovini igre u prvoj četvrtini imaju sedam poena prednosti. Do kraja ovog perioda igre New York je zadržao vodstvo i nakon 12 minuta igre rezultat je bio 31:25.

 

Sixersi nisu ugrozili prednost domaćina niti jednom u drugoj četvrtini. New York je igrao odlično u fazi napada. Posebno je impresivna bila kretnja lopte, a ekipi u kojoj igraju J.R. Smith, Steve Novak i Carmelo Anthony, ne smijete dozvoliti mnogo otvorenih šuteva. Rezultat na poluvremenu bio je 57:44. 

 

Prvih šest minuta u nastavku donijelo je igru koš za koš, pa je prednost Knicksa ostala 13 poena. Uspjela je Philadelphija u nastavku smanjiti prednost domaćih, pa se u posljednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 75:66.

 

Vrlo brzo New York je došao do plus 17 u odlučujućem periodu igre. Četiri minute prije kraja Woodson je sa klupe podigao Rasheeda Wallacea što je izazvalo veliko oduševljenje prisutnih u Madison Square Gardenu. Knicksi su na kraju slavili rezultatom 100:84.

 

Dva rivala ponovo će se sresti već sutra. Philadelphija će sigurno biti mnogo nezgodniji protivnik kada Andrew Bynum bude na raspolaganju Dougu Collinsu. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Carmelo Anthony sa 27 postignutih poena, dok je Smith dodao 20. Kod gostiju najbolji je bio Holiday sa 27, Thaddeus Young je postigao 16. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.