Knicksi drugi put ove sezone zaledili Miami na minus 20

Knicksi i bez Anthonyja do pobjede nad prvakom

Knicksi drugi put ove sezone zaledili Miami na minus 20

Sinoć su na NBA parketima odigrane samo dvije utakmice, a New York Knicksi su drugi put ove sezone uništili prvake, Miami Heat, 112:92.

Miami - New York 92:112

 

Knicksi su u susret sa Miamijem ušli bez svog najboljeg igrača, Carmela Anthonyyja, ali ni to ih nije spriječilo da dođu do trijumfa.Prva četvrtina protekla je u igri koš za koš, a nakon šest minuta vodili su Knicksi, 10:9. Miami je uspio doći do vodstva u nastavku, pa je prvih 12 minuta riješio u svoju korist, rezultatom, 26:23. Nastavile su ekipe sa odličnom igrom i u nastavku prvog poluvremene, a na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom, 53:53. 

 

U drugom poluvremenu na terenu je bila samo jedna ekipa. Knicksi predvođeni Raymondom Feltonom su za samo dvije minute došli do plus devet. Imali su Knicksi i plus 16 u trećem periodu, ali je u odlučujućih 12 minuta Miami ušao sa deset poena zaostatka. Do kraja su Knicksi zadržali prednost i slavili, 112:92. 

 

Najefikasniji u redovima pobijednika bio je Raymond Felton sa 27 poena, dok je Novak dodao 18. U redovima Miamija 31 poen postigao je LeBron James. 

 

Phoenix - Dallas 94:97

 

Phoenix je na svom parketu u Arizoni dočekao Dallas Maverickse. Prva četvrtina protekla je u igri koš za koš, a nakon 12 minuta igre rezultat je bio, 23:23. Do kraja poluvremena Sunsi su odigrali nešto bolje i na odmor otišli sa četiri poena viška. 

 

Drugo poluvrijeme Dallas je otvorio serijom, 16:2 i u odlučujuću četvrtinu ušao sa prednošću, 69:62. Minutu prije kraja susreta Sunsi su došli na samo poen zaostatka. Do pobjede nisu mogli, a Dallas je slavio, 97:94. 

 

Najefikasniji u redovima Dallasa bio je O.J. Mayo sa 23 poena, dok su po 16 dodali Wright i Collison. Kod domaćina po 15 poena postigli su Morris i Goran Dragić. 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.