Knicksi nakon 11 godina došli do pobjede u doigravanju

NBA liga, doigravanje

Knicksi nakon 11 godina došli do pobjede u doigravanju

Edmir Škorić

New York Knicksi su se spasili "metle", te su u četvrtoj utakmici dogiravanja Istočne konferencije u NBA ligi upisali prvu pobjedu nad Miami Heatom.

Konačno su Knicksi zaustavili taj negativni rekord po broju uzastopnih poraza u doigravanju. Ipak, zaostao je on na brojci 13. Prvu pobjedu u doigravanju nakon 29. aprila 2001. godinu ostvarili su, eto, nad Miamiom i to u četvrtom susretu doigravanja.

 

Slavili su Knicksi na svom parketu sa 89:87. Nevjerovatni Carmelo Anthony ubacio je 41 poen, a Amare Stoudemire, uz 10 skokova, 20 poena. Anthony je ubacio tricu 54.5 sekunde prije kraja kod rezultata 84:84, da bi u sljedećem napadu promašio dva od tri slobodna bacanja. LeBron James je 20 sekundi prije kraja smanjio na 88:87, a onda je Stoudemire ubacio jedno od dva slobodnih bacanja.

 

Imali su gosti tako 15 sekundi napada za pobjeedu, Dwyane Wade je uzeo loptu, bacio tricu i promašio. 

 

Kod Knicksa se povrijedio u trećoj četvrtini Baron Davis, koji je povrijedio koljeno. Na nosilima je iznešen s parketa. Odranije zbog povreda nema Jeremyja Lina i Imana Shumperta. 

 

Lakersi su u Denveru savladali Nuggetse sa 92:88 i došli na prag polufinala Zapadne konferencije. Kobr Bryant je ubacio 22 poena, Andre Bynum 19, a Pau Gasol 13. Nuggetse, koji su na poluvremenu vodili sa šest koševa razlike, predvodio je Danilo Gallinari sa 20 poena i šest skokova. Lakersi u utorak imaju priliku u Los Angelesu ovjeriti prolaz.

 

Boston je protiv Atlante stigao i do treće pobjede. Celticsi su sa 101:79 slavili protiv Hawksa u svom TD Gardenu. Paul Pierce je za 17 minuta igre ubacio 24 poena. Rajon Rondo je uz 16 asistencija ubacio 20 poena, a na drugoj strani Josh Smith je imao 13 skokova i tome dodao 15 poena. 

 

 

NBA liga, doigravanje, 1. krug, 4. utakmice:

 

Istočna konferencija

 

New York - Miami 89-87,

Miami vodi u seriji 3-1
 

Boston - Atlanta 101-79,

Boston vodi u seriji 3-1

 

 

Zapadna konferencija

 

Denver - LA Lakers 88-92,

LA Lakers vodi u seriji 3-1

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.