Knicksi nastavili niz, Brooklyn savladao Celticse

Felton vodio New York do pobjede nad San Antoniom

Knicksi nastavili niz, Brooklyn savladao Celticse

Sinoć su odigrane tri utakmice na NBA parketima, Brooklyn je došao do trijumfa protiv Bostona, a na parketu ni ovaj put nije bilo Mirze Teletovića. 

Brooklyn - Boston 102:97

 

Prvu četvrtinu Netsi su riješili u svoju korist rezultatom 31:26. Nastavio je domaćin sa dobrom igrom i u drugih 12 minuta susreta. Na poluvrijeme je ekipa Mirze Teletovića otišla sa plus devet. 

 

U trećoj četvrtini veliki pad u igri Brooklyna, Boston je mnogo bolje zaigrao u obrani i limitirao domaćina na samo 15 poena u ovom periodu. Ono što su Celticsi napravili u trećoj četvrtini, Netsi su uradili u posljednjoj. Odličnom igrom u obrani limitirali su izabranike Doca Riversa na 18 poena i na kraju slavili pobjedu, 102:97. Najefikasniji kod domaćina bili su Brook Lopez i Deron Williams sa po 24 postignuta poena. U redovima Celticsa, Paul Pierce je postigao 22. 

 

San Antonio - New York 100:104

 

Knicksi nastavljaju sa odličnom serijom i jedina su do sada neporažena ekipa u ligi. Ovaj put, srušili su Spurse. U odličnoj prvoj četvrtini u At&t centru, vidjeli smo 64 poena, a Knicksi su imali prednost jednog posjeda, 33:31. U drugoj četvrtini ekipe su zaigrale bolje obrane, a u takvoj igri bolje se snalazi domaćin i na poluvrijeme odlazi sa dva poena viška. 

 

U nastavku utakmice igra koš za koš i još bolje obrane. Spursi su u odlučujućih 12 minuta ušli sa četiri poena viška. Odličnom igrom u posljednjih par minuta New York je došao do nove pobjede, Knicksi su u posljednjoj četvrtini postigli 32 poena. Konačni rezultat bio je, 104:100. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Parker sa 19 poena, dok je za goste iz New Yorka Felton postigao 25. 

 

Denver - Miami 93:98

 

Denver je sinoć u Pepsi centru dočekao aktuelne prvake. Iako je domaćinu tradicija išla u prilog, Miami je iz ovog susreta izašao kao pobjednik. Već nakon prvog poluvremena Heat je imao dvocifrenu prednost i bio jako blizu novog trijumfa. Gosti su vodili 54:42. 

 

U drugom poluvremenu Miami je odigrao koliko je trebalo i došao do trijumfa. Konačni rezultat bio je 98:93. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je LeBron James sa 27 poena, dok je Battier dodao 18. U redovima domaćina Andre Miller je postigao 19, dok je JaVale McGee dodao 18. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.