Knicksi odustali, Lin u Houstonu

25 miliona dolara za azijski fenomen

Knicksi odustali, Lin u Houstonu

M. Skaka

Jeremy Lin, igrač koji je zapalio New York u prošloj sezoni napistio je Kinckse da bi karijeru nastavio u Houston Rocketsima.

Knicksi su sinoć objavili da neće izjednačiti ponudu Rocketsa tešku 25 miliona dolara, pa je Lin otišao u Texas kao slobodni agent.

U decembru prošle godine Houston se odrekao usluga Jeremy Lina nakon što je proveo dvije sedmice u njihovom trening kampu. Sada se Lin vraća kao već slavan i afirmisan igrač.

"Veoma sam uzbuđen i počastvovan što ću se vratiti u Houston Rocketse", napisao je Lin na svom Twitter profilu.

Knicksi su željeli izjednačiti ponudu Rocketsa, ali su im Teksašani otežali posao zasladivši ponudu sa platom od 15 miliona dolara u trećoj sezoni. To bi značilo da bi Knicksi u sezoni 2014-15, zbog veliih ugovora drugih igrača premašili budžet od 30-40 miliona dolara  morali platiti veliki porez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.