Knicksi savladali Phoenix, 34 poena Anthonya

Carmelo Anthony vodio Knickse do trijumfa

Knicksi savladali Phoenix, 34 poena Anthonya

New York odavno nije igrao dobro kao ove sezone, a u Madisonu je večeras pao i Phoenix. New York je slavio, 106:99. 

Sunsi su držali priključak u prvih 12 minuta i nisu dozvolili Knicksima da se odvoje. New York je u drugu četvrtinu ušao sa četiri poena viška. U nastavku prvog poluvremena mnogo bolji Knicksi, a na krilima sjajnog Anthonyja na odmor su otišli sa vodstvom, 59:42. 

 

U nastavku na terenu ista slika, Phoenix je uspio smanjiti prednost, ali je trojkom sa istekom vremena Anthony vratio plus 17 New York Knicksima. Phoenix je nakon samo pet minuta igre prišao na minus šest. New York je uspio vratiti dvocifrenu prednost, ali su Sunsi novom serijom prišli na minus pet, ali je New York ipak bio prejak i slavio, 106:99.

 

Još jednom najefikasniji u redovima Knicksa bio je Carmelo Anthony sa 34 poena, dok je Felton dodao 23. U redovima Sunsa Poljak Marcin Gortat postigao je 18 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.