Ko će naslijediti Žoca: Ufuk Sarica, Ertugrul Erdogan i Erdem Cam kandidati za klupu Fenera

Nakon 7 godina Obradović napustio Fenerbahce

Ko će naslijediti Žoca: Ufuk Sarica, Ertugrul Erdogan i Erdem Cam kandidati za klupu Fenera

Željko Obradović više neće sjediti na klupi turskog giganta Fenerbahcea. 

Mjesto na užarenoj klupi turskog velikana je upražnjeno a mediji su se već počeli baviti špekulacijama o njegovom nasljedniku na mjestu trenera Fenerbahcea. 

Po pisanju grčkog novinara Georga Zakkasa, pored nekoliko stranih trenera, šanse za preuzimanje klupe istanbulskog kluba imaju i tri domaća trenera. Ufuk Sarica trener je turske reprezentacije i Pinar Karyisiake i svakako je najzvučnije ime među ovim trojcem.

Erdogan je trener Galatasayara a Erdem Cam je dugogodišnji pomoćnik Obradovića na klupi Fenera i možda najbolje od svih poznaje situaciju u turskom klubu. Ko god da bude njegov nasljednik, sigurno je da ga ne čeka nimalo lagan posao između ostalog zbog tog i jer je budžet Fenera za iduću sezonu značajno reduciran. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi