Ko je »gazda» u Hercegovini?
Meč u polufinalu Kupa BiH je tijesno pripao Širokobriježanima

Liga 13 BiH za košarkaše, 23. kolo

Ko je »gazda» u Hercegovini?

Derbi 23. kola Lige 13 BiH za košarkaše igraće su u Mostaru, a snage će odmjeriti stari rivali, Zrinjski HTM i Široki Eronet.

Domaći su željni revanša za nedavni poraz u polufinalu Kupa BiH i učiniće sve kako bi ostvarili pobjedu, ali će i rasterećeni Široki svakako tražiti svoju priliku da još jednom pokaže ko je «gazda» zapadne Hercegovine.

Veoma interesantan duel odigraće u Zenici Vitez Economic i Hercegovac iz Bileće. Riječ je o derbiju začelja koji bi mogao riješiti, ali i dodatno zakomplikovati situaciju u «opasnoj» zoni.
Borac Nektar je apsolutni favorit u meču protiv Posušja, kao i Igokea Partizan u duelu sa Grudama.

Parovi 24. kola
Zrinjski HTM - Široki Eronet (17.30 sati), Grude - Igokea Partizan (18), SLI AT Leotar - Slavija (19), Borac Nektar - Posušje (20), Vitez Economic - Hercegovac (20).
Slobodni su Sloboda Dita i Mladost. Svi susreti igraju se u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.