Ko su najžešći ultrasi na košarkaškim tribinama?

Kada su oni na tribinama, šou je zagarantovan

Ko su najžešći ultrasi na košarkaškim tribinama?

Iako su u fokusu evropske javnosti obično navijači fudbalskih klubova, odavno je poznato da pravu podršku dobijaju i oni košarkaški.

Ultra pokret se posebno u posljednje vrijeme proširio i na dvorane pa je tako sve veći broj košarkaških klubova koji iza sebe imaju pravu armiju svojih navijača.

Nisu rijetki ni navijački izgredi a u tome, nažalost, prednjače navijači sa naših prostora. Osim famoznih susreta Crvene Zvezde i Galatasaraya koji su donijeli bezbroj problema i čak odnijeli jedan mladi ljudski život, u bliskoj prošlosti viđeno je još mnogo nemilih scena. Navijači Levskog su prekinuli meč protiv Partizana u Sofiji, u Podgorici je navijač Budućnosti nasrnuo na košarkaša Banvita a posljednji slučaj divljanja navijača viđen je sinoć u Istanbulu gdje su nerede pravili navijači Galatasaraya.

Ipak, treba reći da navijači sa Balkana prednjače i kada je u pitanju bezrezervna podrška i ljubav prema klubu. Najbolji takav primjer su Grobari koji Partizan prate i onda kada je teško, što je ove sezone slučaj. Delije postavljaju rekorde u Euroligi i divi im se cijela Evropa. Do skora je bilo nezamislivo da se u dvoranu na košarkaškoj utakmici smjesti više od dvadeset hiljada navijača, a oni to rade iz sedmice u sedmicu i to prilično dugo.

Odabrali smo neke o najboljih i najodanijih navijačkih grupa. Neke imaju više, neke manje članova ali su svakako zaslužile da se nađu u ovom izboru, a saznajte i zašto. Krenimo redom...

1/12 Kreni

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.