Kobe bez problema u prvoj utakmici protiv Denvera

Lakersi vode 1:0

Kobe bez problema u prvoj utakmici protiv Denvera

M. Maksimović

Los Angeles Lakersi su poveli 1:0 protiv Denver Nuggetsa.U prvoj utakmici na svom parketu, Lakersi su proslavili pobjedu 103:88.

Čak šest igrača Lakersa je bilo dvocifreno, pet ih je bilo ravno mjerno raspoređeno, šesti je sa 31 poenom predvodio to društvo. Kobe Bryant je za 38 minuta ubacio 31 poena, Bynum je bio dvije minute manje na parketu, ali dovoljno za prvi triple-double Lakersa u play offu od 1991.godine. Bynum je postigao deset poena uz trinaest skokova i čak deset blokada. Gasol je bio solidan, 13 poena, 8 asistencija.

U takvoj situaciji, Nuggetsi nisu mogli ništa naprviti. Prijetili su u prvom poluvremenu, ali su Lakersi držali deset poena prednosti. U posljednjoj dionici, Kobe je igrao sam, ubacio je 12 poena zaredom pa je 2:30 prije kraja Denver bio u minusu 19 poena. Za razliku od Lakersa, gosti nisu bili previše rasploženi, Gallinari je sa 19 poena bio usamljen.

Zapadna konferencija:
LA Lakers - Denver Nuggets 103:88 (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.