Kobe Bryant: Imam odličan odnos sa D'Antonijem

Koliko će se dugo slagati D'Antoni i Bryant

Kobe Bryant: Imam odličan odnos sa D'Antonijem

Potpuno neočekivano Lakersi su izabrali Mikea D'Antonija za novog trenera. Kada je sve bilo spremno da u klub dođe Phil Jackson, Lakersi su odustali od trofejnog trenera. 

Novi trener Lakersa na klupu bi mogao već početkom iduće sedmice, trenutno je u New Yorku gdje se oporavlja od operacije. Za D'Antonija je najvažnije da se slaže sa prvom zvijezdom, Kobe Bryantom. Za sada Kobe ima samo riječi hvale za novog trenera. Teško da će izgubiti autoritet na način kako ga je izgubio Brown i na kraju nakon samo pet utakmica u novoj sezoni napustio Lakerse. Znao je Kobe crtati akcije za Bynuma na timeoutu. 

 

 

D'Antoni je već trenirao Kobea u reprezentaciji SAD-a. "Imamo sjajan odnos. Napad koji je prakticirao u reprezentaciji pomogao nam je da osvojimo dvije zlatne medalje. Mi svi znamo da je taj tim jako talentovan, zato je izuzetno važno što smo imali širinu u napadu. To je jako dobro funkcioniralo za nas. On u ovom timu može jako dobro iskoristit sve prednosti koje mi imamo. Prednosti koje ima Nash, Howard, ja, Pau i tako dalje," rekao je Bryant. Kobe i D'Antoni su dobro počeli. Vidjet ćemo da li će i nastavak suradnje između prve zvijezda LA i novog trenera biti uspješan.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije