Kobe Bryant u Kući slavnih!

Ceremonija održana sinoć

Kobe Bryant u Kući slavnih!

A. Čaušević

Kobe Bryant je zvanično postao član košarkaške Kuće slavnih iz klase 2020 na ceremoniji održanoj sinoć u Knoxvillu. 

Bryant je u odabrano društvo primljen posthumno, nešto duže od godinu nakon njegove pogibija u padu helikoptera u Kaliforniji.

Umjesto legendarnog košarkaša u društvo "besmrtnih" uveli su ga njegova suprugra Vanessa Bryant i drugi velikan, Michael Jordan.

"Vjerujem da se smije sada u raju jer ću ga hvaliti u javnosti. Više neće biti takvog kakav je bio Kobi. On je bio poseban, skroman, drugačiji. Veći od života", poručila je Vanessa.

U Kuću slavnih su sinoć ušli i Kevin Garnett te Tim Duncan koji su tokom igračkih dana vodili velike bitke s Bryantom.

Kim Mulkey, Eddie Sutton i Rudy Tomjanovich su treneri koji su uvršetni u Kuću slavnih. Dok je posthumno to priznanje pripalo i Patrick Baumanna te dvije dame Barbara Stevens i Tamika Catchings.

Top Komentari

Sierra_Leone1946
Zasluženo
3 0
user1583752673
Black Mamba!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi