Kobe Gasolu, prestani kukati i prilagodi se

Španac je presjedio završnicu protiv Orlanda na klupi

Kobe Gasolu, prestani kukati i prilagodi se

Pau Gasol odgledao je posljednjih šest minuta i poraz svoje ekipe od Orlanda sa klupe. 

Prednost nad Gasolom D'Antoni je dao Antawnu Jamisonu. Gasol je dobro otvorio susret, ali je utakmicu završio sa 11 poena uz šut iz igre, 4-11. "Ne želim da se nerviram. Narvno da me uzrujava, ali trener je taj koji donosi odluke i moramo ih poštovati," rekao je Pau Gasol. 

 

Kobe Bryant je poručio saigraču da se mora prilagoditi. "Ne možeš samo kukati. Moraš se prilagoditi. Ja imam 34 godine i nikada nisam trčao toliko u mojoj karijeri. Jednostavno se morate prilagoditi. Ostao sam nakon utakmice sa Orlandom u dvorani da vježbam kontrolu lopte, izlaske iz blokova, pick&roll igru. Pau je talentovan i mora se prilaogditi."

 

Lakersi narednih osam utakmica igraju u gostima, a ove sezone ne bilježe najbolje rezultate kada ne igraju u Staples centru, trenutno su na omjeru 1-4. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.