Kobe: Ljubomoran sam na Duncana
Foto: EPA

Kobe Bryant priznao

Kobe: Ljubomoran sam na Duncana

Midhat Šljivak

"Ljubomoran sam na Tima Duncana, jer kroz cijelu karijeru ima fantastičnog trenera", priznao je legendarni košarkaš Los Angeles Lakersa Kobe Bryant u razgovoru za ESPN.

Tim Duncan je od dolaska u NBA ligu 1997. godine igrao pod vodstvom Gregga Popovicha. U tom periodu je osvojio četiri tutle prvaka, a San Antonio Spursi su osvojili četiri naslova NBA prvaka.

S druge strane Kobe Bryant je u karijeri promijenio čak devet trenera. Del Harris ga je trenirao po dolasku u NBA ligu, a posljednji trener tima iz Los Angelesa je bio Mike D'Antoni. Upravo iz razloga da je promijenio veliki broj trenera, dok je Duncana kroz cijelu karijeru vodio samo Gregg Popovich, Kobe je iskazao ljubomoru prema Timu.

"Ljubomoran sam na Tima. Imao je priliku da sarađuje samo s jednim trenerom tijekom cijele NBA karijere", rekao je Bryant za ESPN.

Kobe prolazi kroz najteže trenutke u karijeri. Zbog teških povreda, prvo Ahilove pete, a zatim i koljena odigrao je samo šest utakmica za Los Angeles Lakerse u proteklih godinu dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije