Kobni drugi dio za Partizan u Atini
Uroš Tripković i Partizan doživjeli su katastrofu u Atini

Euroliga, 1. kolo – TOP 16

Kobni drugi dio za Partizan u Atini

Košarkaši Partizana pretrpili su težak poraz u prvom meču TOP 16 Eurolige, Grupe G, na gostovanju kod Panathinaikosa u Atini. Beograđani su se dobro držali u prvom poluvremenu, kada su imali rezultatsku prednost, ali su pali u nastavku, te su na kraju poraženi rezultatom 63:81.

Crno beli su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 23:22, a do kraja druge četvrtine i odlaska na odmor prednost su povećali na pet poena (41:36). Ipak, u nastavku susreta Grci su konsolidovali redove i u potpunosti preokrenuli rezultat u svoju korist, te na kraju slavioli pobjedu sa 18 poena prednosti.

Nikola Peković, bivši košarkaš Partizana briljirao je u dresu Panate, postigavši 26 poena i upisavši šest skokova. Vassilis Spanoulis dodao je 15 poena, što je bilo dovoljno za prvi trijumf u borbi za final four. Kod Partizana bolji od ostalih bili su Novica Veličković sa 13 poena, te Stephane Lasme koji je ubacio koš manje.     

U drugom meču ove grupe Unicaja je napravila odličan posao gostujućom pobjedom protiv Lottomatice. Španci su u Rimu slavili pobjedu rezultatom 88:75.

Bogdan Tanjević i njegov Fenerbahce nastadao je na domaćem parketu Abdi Ipekče dvorane, gdje je moskovski CSKA slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 66:48. Naš Damir Mršić za poraženi tim je odigrao nešto više od 20 minuta i za vrijeme provedeno na parketu postigao je svega pet poena. Najefikasniji igrač utakmice bio je Ramunas Siskauskas sa 14 poena, a Terence Morris je ubilježio double double učinak (12 poena i deset skokova).

Košarkaši Maccabi Electre u Grupe E deklasirali su berlinsku Albu sa 31 poenom razlike. U prepunoj Nokia Areni, pred 11. 000 gledaoca Izraelci su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 96:65. Maccabi su do pobjede predvodili Lior Eliyahu sa 22 poena i osam skokova, te D'or Fischer koji je ubacio 21 poen. Još trojica igrača Maccabija upisali su dvocifren broj poena (Omri Casspi 12, Marcus i Dee Browen po 11). U poraženom timu najefikasniji je bio Immanuel McElroy sa 17 poena.

Izuzetno zanimljivo bilo je u Milanu, gdje je gostovao grčki Olympiakos, a Armani Jeans je na kraju slavio pobjedu rezultatom 76:74.  

Rezultati
Armani Jeans Milano – Olympiakos 76:74
Fenerbahce Ulker – CSKA Moskva 48:66
Panathinaikos – Partizan 81:63
Lottomatica Roma – Unicaja 75:88
Maccabi Electra – Alba Berlin 96:65

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti